Bunun dışında herhangi bir hastalığa bağlı olsun ya da olmasın, vücudunuzun herhangi bir noktasında meydana gelen ödem için hastanelerin Dâhiliye ya da Nefroloji polikliniklerine başvurabilirsiniz.
Contents
- 1 Yüz şişmesi hangi hastalığın belirtisi?
- 2 Yüz şişmesine ne iyi gelir?
- 3 Deri altındaki şişlik için hangi doktora gidilmeli?
- 4 Ağız içi yanak şişmesi neden olur?
- 5 Yüz ve gözler neden şişer?
- 6 Vücudun şişmesi hangi hastalığın belirtisidir?
- 7 Şişliği indirmek için ne yapmak lazım?
- 8 Diş ağrısı yanak şişmesi ne iyi gelir?
- 9 Yüzde ödem neden olur?
- 10 Deri altında sert şişlik nedir?
- 11 Koltuk altındaki şişlik için hangi bölüme gidilir?
- 12 Boyunda şişlik için hangi doktora gidilir?
- 13 Iç yanak şişmesi nasıl geçer?
- 14 Dudak ve yanak şişmesi neden olur?
- 15 Ağız içi şişliğine ne iyi gelir?
Yüz şişmesi hangi hastalığın belirtisi?
Sık rastlanan bir durum olan yüz şişmesi bazı hastalıkların belirtisi olarak da ortaya çıkabilir. Bu hastalıklar arasında tiroid, karaciğer, böbrek veya kalp ile ilgili sağlık sorunları gösterilmektedir. Özellikle göz altında sabahları görülen şişliğin ana nedeni vücudun su tutmasıdır.
Yüz şişmesine ne iyi gelir?
Eğer tüm üzünüz şiş ise yüz şişkinliği nasıl giderilir? Bu noktada yüzünüze buz kompresi uygulayabilirsiniz. Yeterince uyguladıktan sonra parmaklarınızla yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yapın. Yeşim taşı ya da pembe kuvarstan yapılan Face Roller ürünleri de yüz şişlikleri konusunda mucizeler yaratabiliyor.
Deri altındaki şişlik için hangi doktora gidilmeli?
Lipom sorunu olup rahatsızlık duyan kişiler aldırmak için genel cerrahi uzmanı veya dermatoloji yani cildiye bölümlerine başvurabilirler.
Ağız içi yanak şişmesi neden olur?
Örneğin bir enfeksiyon sadece bir yanakta şişmeye neden olabilir. Yanak ve diş eti şişmesi genellikle diş eti enfeksiyonunu veya diş apsesini gösterir. Örneğin perikoronit, diş etlerinden yalnızca kısmen kırılmış bir dişin çevresinde meydana gelen bir enfeksiyondur ve yanak şişmesine neden olabilir.
Yüz ve gözler neden şişer?
Yüzün şişmesinin ana nedenleri, vücudun fazla sodyum nedeniyle su tutması, hormonal dalgalanmalar, alerjik reaksiyonlar ve göz enfeksiyonlarıdır. Özellikle göz altında sabahları görülen şişliğin ana nedeni vücudun su tutmasıdır.
Vücudun şişmesi hangi hastalığın belirtisidir?
Ödem vücutta sıvı birikmesidir ve yaygın karşılaşılan bir sorundur. Şişlik bacaklarda, ellerde ve göz kapakları etrafında fark edilir. Hemen akla böbrek hastalığı gelir.
Şişliği indirmek için ne yapmak lazım?
Soğuk kompres, iltihaplanmayı ve şişmeyi azaltmaya yardımcı olacaktır. Bunun için: – Birkaç buz küpünü bir havlu bezine sarın. Yaklaşık 1 dakika boyunca şişmiş olan bölgede bekletin. 5 dakika ara verip ardından gerekirse 1 dakika kadar daha soğuk kompresi uygulayın.
Diş ağrısı yanak şişmesi ne iyi gelir?
Diş etinde oluşan bu apsenin azalması ve şişkinliğin inmesi için gün içerisinde sık sık soğuk kompleks yapılması önerilmektedir. Aynı zamanda tuzlu su ve sirkeli su ile ağzı çalkalamak ve gargara yapmakta bu bölgede oluşan apsesinin azalmasını sağlayacaktır.
Yüzde ödem neden olur?
Göz kapakları ve yüzde meydana gelen ödem alerjik, hormonal (böbreküstü bezlerinin aşırı çalışması, tiroit bezinin az çalışması gibi) ve böbrek hastalıklarına bağlı gelişebilir. Akciğerde sıvı birikiminin olması böbrek hastalıkları, kalp yetmezliği ve enfeksiyon varlığında gözlenir.
Deri altında sert şişlik nedir?
Kistler, cildin yüzeyine yakın olduklarında yumuşak kabarcıklar gibi hissedilir, ancak cildin altında daha derine geldiklerinde sert topaklar gibi hissedilirler. Derinin yüzeyine yakın sert bir kist, genellikle sıkışmış ölü cilt hücrelerini veya proteinlerini içerir.
Koltuk altındaki şişlik için hangi bölüme gidilir?
Eğer yavaş yavaş büyüyen bezeler varsa, ağrısız ve kalıcı hale gelmişse derhal meme konusunda uzmanlaşmış bir genel cerrahi doktoruna gidilmelidir.
Boyunda şişlik için hangi doktora gidilir?
Boyunda çıkan şişkinlik için kulak burun boğaz hastalıkları bölümünden randevu alınarak tedaviye başlanılmalıdır.
Iç yanak şişmesi nasıl geçer?
Dişten kaynaklı olan ağrıyı ve yüzün şişliğini azaltmayı arzu eden kişilerin belirli aralıklarla tuzlu su ile gargara yapmaları fayda sağlar. Bunun yanı sıra hem yüzdeki şişkinliğe hem de apsesinin bulunduğu bölgeye soğuk kompleks yapmak da şişkinliği ve ağrıyı azaltıcı etki ortaya koyacaktır.
Dudak ve yanak şişmesi neden olur?
Şişmiş dudaklar başka bir deyişle dudak ödemi, bir veya iki dudağın normal boyutlarının ötesinde büyüdüğü veya uzadığı zamandır. Bu şişkinlik, bir sıvı birikmesi veya dudak dokusunun içindeki iltihaptan kaynaklanır. Yaralanma, hastalık, bazı ilaçlar veya alerjiler dâhil olmak birçok nedene bağlı olabilir.
Ağız içi şişliğine ne iyi gelir?
Diş ve damak şişmesi ile birlikte genel olarak ağız içi hijyeni için tuzlu su birebirdir. Genellikle gargara yapılması için önerilen tuzlu suyun, ağız bakımındaki faydası yıllardır aynı kalitede. Tuzlu su, ağız içinde oluşan bakterileri temizler ve damak şişmesine engel olur.