Kas ağrısında ilk müracaat edilmesi gereken doktor genellikle dahiliye uzmanı olmaktadır. Kas ağrısı, romatizmal hastalıkların öncüsü olabileceği için genel dahiliye bölümü ile başlamak hızlı çözüm sunar. Şikayetlerinizin özelliklerine göre, dahiliye doktoru sizi romatoloji uzmanına sevk edebilir.
Contents
- 1 Kas ağrıları için hangi doktora gitmek gerekir?
- 2 Fibromiyalji hangi bölüm bakıyor?
- 3 Yüz kemik ağrısı için hangi doktora gidilir?
- 4 Yüz felci için hangi doktora gitmek gerekir?
- 5 Kas hastalıklarına hangi doktor bakar?
- 6 Yorgunluk ve halsizlik için hangi doktora gidilmeli?
- 7 Fibromiyalji olduğumu nasıl anlarım?
- 8 Fibromiyalji hangi testler?
- 9 Fibromiyalji tetik noktaları nelerdir?
- 10 Elmacık kemiklerinin ağrıması nedir?
- 11 Elmacık kemikleri nasıl belli olur?
- 12 Çene eklemi iltihabı belirtileri nelerdir?
- 13 Yüz felci için ne yapmalı?
- 14 Orta kulak iltihabı yüz felcine neden olur mu?
- 15 Yüz felci için hangi ilaçlar kullanılır?
Kas ağrıları için hangi doktora gitmek gerekir?
Kas ağrısında ilk gidilmesi gerekli olan doktor genelde dahiliye uzmanı olmaktadır. Kas ağrıları, romatizmal hastalıkların öncüsü biçiminde olabileceği için genel dahiliye alanı ile başlamak hızlı bir çözüm sunmaktadır. Şikayetlerin niteliklerine göre, dahiliye doktoru kişileri romatoloji uzmanına sevk edebilmektedir.
Fibromiyalji hangi bölüm bakıyor?
Fibromiyalji hastaları teşhis için romatoloji veya fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanına başvurabilirler. Tedavide ise multidisipliner bir yaklaşım gereklidir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon hekiminin takibinde hastanın tedavileri planlanır.
Yüz kemik ağrısı için hangi doktora gidilir?
Genel olarak kemik ağrısı için ortopedi doktoruna gidilir doktorunuz gerekli incelemeyi ve tahlilleri yaptıktan sonra bunun başka bir hastalığın belirtisi olması durumunda ilgili doktora sizi yönlendirecektir.
Yüz felci için hangi doktora gitmek gerekir?
Koç, “ Yüz felci belirtileri yaşayan kişinin vakit kaybetmeden KBB uzmanına başvurması gerekir. Yüz kasları için yapılan masaj ve egzersizler, tedaviyi büyük ölçüde hızlandırır.
Kas hastalıklarına hangi doktor bakar?
Kas ağrısında ilk müracaat edilmesi gereken doktor genellikle dahiliye uzmanı olmaktadır. Kas ağrısı, romatizmal hastalıkların öncüsü olabileceği için genel dahiliye bölümü ile başlamak hızlı çözüm sunar. Şikayetlerinizin özelliklerine göre, dahiliye doktoru sizi romatoloji uzmanına sevk edebilir.
Yorgunluk ve halsizlik için hangi doktora gidilmeli?
Anemi; halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı vb. problemler yaşıyorsanız hematoloji bölümüne görünmeniz de fayda var.
Fibromiyalji olduğumu nasıl anlarım?
Fibromiyalji sendromu, uyku bozukluğu, kaslarda yaygın ağrı ve hassasiyet, aşırı yorgunluk, halsizlik ve sabah tutukluğu ile kendini belli eden kronik yumuşak doku romatizmal ağrı sendromudur. Özellikle vücudun belli noktalarından aşırı hassasiyet ile kendini belli eder.
Fibromiyalji hangi testler?
Fibromiyaljide, laboratuar, röntgen gibi herhangi bir kesin tanı yöntemi yoktur. Bunlar, ancak ayırıcı tanıda değer taşıyabilir. Bu amaçla tam kan sayımı, idrar tahlili, tiroid hormon testleri veya romatizma testleri istenebilir.
Fibromiyalji tetik noktaları nelerdir?
Yaygın ağrı ve hassasiyet varsa kişiye fibromiyalji tanısı konur. Tetik noktalarından bazıları: Başın arkası, omuz üstleri, üst göğüs, kalçalar, dizler ve dirseklerdir.
Elmacık kemiklerinin ağrıması nedir?
Yüze alınan darbe neticesinde elmacık kemiği ağrısından sonra kırık durumu şüphelenilebilir. Bundan dolayı kırığın tespiti yapılması gerekebilir. Bir diğer elmacık kemiği ağrı nedeni ise diş ağrısı olabilir. Diş ağrılarının fazla olduğu durumlarda ise bu ağrı elmacık kemiklerinde hissedilebilir.
Elmacık kemikleri nasıl belli olur?
Elmacık Kemiklerini Belirginleştirmek İçin Egzersiz
- Dudaklarını hafif aralık bırakarak “O” şekline getirerek uzatabildiğin kadar öne uzat.
- Ardından duruşunu bozmadan dudaklarını kapat ve yanaklarını şişir.
- Son olarak ellerinle yanaklarını yukarıya doğru ittirip, dudaklarını aç ve gülümse.
Çene eklemi iltihabı belirtileri nelerdir?
Belirti ve Bulgular
- Etkilenen bölgede şiddetli şişlik, kızarıklık ve hassasiyet ile birlikte seyreden ağrı
- Sinirlilik, uyuşukluk veya yorgunluk.
- Ateş, titreme ve terleme.
- Enfeksiyon bölgesine veya deriye yakın açık bir yaradan akıntı
- Apse.
Yüz felci için ne yapmalı?
Aniden oluşan yüz felcinde hastaya, ilk günlerde yüksek doz kortizon tedavisi uygulanır. Daha sonra kortizonun dozu yavaş yavaş azaltılarak tedavi tamamlanır. İlaç tedavisi, yüzdeki sinirin hasar durumuna göre belirlenir.
Orta kulak iltihabı yüz felcine neden olur mu?
Yüz sinirinin yolculuğu beyin sapından başlıyor ancak daha çok kulakla ilişkili organlarda devam ediyor. Kulak enfeksiyonlarının komplikasyonlarından bir tanesi uygun tedavi edilmezse yüz felcidir. Tedavi edilmeyen kulak enfeksiyonları ya da yakın bölgedeki enfeksiyonlar yüz felcine sebep olabilir” dedi.
Yüz felci için hangi ilaçlar kullanılır?
Yüz felci için cerrahi nadiren bir seçenektir. Yüz felcini tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan ilaçlar şunları içerir: Prednizon gibi kortikosteroidler güçlü antienflamatuvar ajanlardır. Yüz sinirinin şişmesini azaltabilirlerse, onu çevreleyen kemikli koridora daha rahat oturacaktır.