Contents
- 1 Parfümlerin içinde ne var?
- 2 Esanstan parfüm nasıl yapılır?
- 3 Parfüm üretimi nasıl yapılır?
- 4 Gül kokulu parfüm nasıl yapılır?
- 5 Parfümlerin ana maddesi nedir?
- 6 Parfümü kokusunu kalıcı yapan madde nedir?
- 7 Hangi çiçeklerden parfüm yapılır?
- 8 Parfüm nasıl daha kalıcı olur?
- 9 Parfümde alkol yerine ne kullanılır?
- 10 Parfüm Nasıl Seçilir?
- 11 Parfüm nereye nasıl sıkılır?
- 12 Lavanta kokulu parfüm Nasıl Yapılır?
- 13 Gül parfümü nasıl yapılır evde?
- 14 Parfüm notaları nelerdir?
- 15 Afrodizyak koku ne demek?
Parfümlerin içinde ne var?
Sıvı parfüm; oda sıcaklığında buharlaşan alkol, su ve uçucu koku moleküllerinden oluşan bir karışımıdır. Parfüm içerisinde yer alan inceltici, çözücü maddeler ile kokulu yağ oranı, yani parfümün “esans”ı, “eau de parfum ”, “eau de toilette” ve “eau de cologne” olarak ayrılmış olan sınıfını belirler.
Esanstan parfüm nasıl yapılır?
100 ml suya 30 damlayı geçmeyecek ölçüde bir veya birkaç esans yağ ekliyorsunuz ve parfümünüz hazır. Her defasında iyice çalkalayıp öyle kullanın. Ve elbette, giysilerinize bulaşmamasına dikkat edin. Çıplak teninize sıkın ve 10-15 dakika sonra giyinin.
Parfüm üretimi nasıl yapılır?
Uçucu yağları, parfüm yapmak için su ve/veya alkol ile karıştırmışlar. Bu uçucu yağlar, sedir ağacı, lavanta ve tarçın gibi bitkiler, otlar ve baharatlardan elde edilmiş. Aslında günümüzde de temel olarak aynı yol izleniyor diyebiliriz. Uçucu yağlar bitkilerden buharlı damıtma veya presleme ile elde ediliyor.
Gül kokulu parfüm nasıl yapılır?
Öncellikle taze toplanmış olan çiçek yapraklarını cam şişeye doldurmalısınız. Ardından içerisine alkolü ekleyerek birkaç gün dinlenmeye bırakıyorsunuz. Bu yolla çiçeklerin esansı ortaya çıkacaktır. Son olarak esans kazanmış olan alkolü süzüp, diğer yağlar ile karıştırıyorsunuz.
Parfümlerin ana maddesi nedir?
Parfümün hammaddesinin işlevi genel olarak parfüme koku ve aroma kazandırmaktır. Çiçekler gibi maddelerden oluşan bu hammaddeler alkol ve su ile karıştırılarak parfüm elde edilir. Parfüm hammaddesi, parfümü parfüm yapar. Bununla birlikte alkol ve su da her parfümde kullanılması gerektiğinden parfümün temel maddesidir.
Parfümü kokusunu kalıcı yapan madde nedir?
Parfümün kalıcı olması için kullanılan madde fiksatif denilen sabitleyici bir maddedir. Daha yoğun olan EDP parfümler daha kalıcı iken; daha hafif olan EDC parfümler daha az kalıcıdır.
Hangi çiçeklerden parfüm yapılır?
Doğal parfüm yapımında kullanılan bazı parfüm bitkileri şöyledir:
- Gül.
- Mimoza Çiçeği.
- Bergamot.
- Parfüm çiçeği (Melisa)
- Amber.
- İnci Çiçeği.
- Ağaç Kabuğu ve Gövdesi.
- Petek.
Parfüm nasıl daha kalıcı olur?
Parfüm kullanılmadan önce cildin temiz olması gerekmektedir. Temiz cilde uygulanan parfümün kokusunun kalıcılığını artar. Duş aldıktan sonra vücuda nemlendirici sürmek de aynı şekilde kokuyu hapsedeceğinden kalıcılık artmış olur. Ayrıca parfümü sıktıktan sonra sıktığınız yeri ovup yaymaya çalışmayın.
Parfümde alkol yerine ne kullanılır?
Bazen de etil alkol yerine IPA (izopropil alkol )da kullanabiliriz. Kullandığınız parfümün kalıcılığını sağlamak için Stabilizatör olarak tabir ettiğimiz propilen glikol(PG) ve dipropilen glikol(DPG) ilave ederek daha profesyonelce çalışabiliyoruz.
Parfüm Nasıl Seçilir?
Doğru Parfümü Bulmak için 7 İpucu
- Başkalarını Dinlemeyin. Parfüm her tende ve her iklimde farklı kokar ve bir başkası üzerinde beğendiğiniz koku sizde aynı durmayabilir.
- Parfümünüzü Analiz Edin.
- Teninizde Deneyin.
- Minimumda Tutun.
- Kendinizi Tanıyın.
- Zamanı Doğru Seçin.
- Terminolojiyi Öğrenin.
Parfüm nereye nasıl sıkılır?
Erkeklerde Boyun, Kadınlarda Kulak Arkası! Örneğin erkeklerde boyun bölgesi ve omuzlar öncelikli olmakla beraber bilekler ve göğüs kısmı da önerilir. Kadınlarda ise kulağın arka kısmı, boyun ve göğüs bölgesi kalıcı bir koku için en uygun bölgelerdir.
Lavanta kokulu parfüm Nasıl Yapılır?
Lavanta kokulu parfümü yapabilmek için üç su bardağı kadar damıtılmış suyun içine üç yemek kaşığı votka, beş damla lavanta yağı ve onar damla papatya ve kedi otu yağını ekleyin. Bir çay kaşığı gliserin koyarak parfümün yoğunluğunu arttırabilirsiniz.
Gül parfümü nasıl yapılır evde?
Güllerle parfüm yapımı Malzemelerinizi tamamladıktan sonra cam kavanozunun içine gül yaprakları koyarak işe başlayabilirsiniz. Üzerine votka ekleyip kapalı bir şekilde gölge bir alanda 1 gün boyunca bekletebilirsiniz.
Parfüm notaları nelerdir?
Klasik parfüm kompozisyonunda 3 nota vardır. Bunlar sırasıyla üst, orta ve alt nota olarak adlandırılmaktadır. Üst nota, parfümün sıkıldığı an duyulan ilk kokudur ve en uçucu esanslardan oluştuğu için etkisi ancak birkaç dakika sürer.
Afrodizyak koku ne demek?
Afrodizyak parfümlerin içerisinde genel olarak feromon maddesi bulunur. Feromon ilk olarak 1956 yılında ipek böceklerinde bulundu. Feromon ‘aşkın hormonu’ yayılan koku ise, ‘aşkın kokusu ‘ olarak adlandırılır. Afrodizyak veya aşk ilacı, tüketildiğinde libidoyu arttıran bir maddedir.